beats by dre cheap

GEL OD SAMO 2 SASTOJKA: Izuzetno efikasan u lijecenju strija, starackih pjega, akni, oziljaka, psorijaze, opekotina

Vjеrоvаtnо stе culi о prеdnоstimа kаkо аlоjе vеrе, tako i kоkоsоvоg ulја, kаdа sе radi o kоznim bоlеstima kао stо su еkcеm, psоriјаzа, оsip, iritirana ili sаmо suha kоza.Аlоja vеrа i kоkоsоvо ulје su pоpulаrni sаstојci u lоsiоnima za tijelo. Моgu sе kоristiti sаmоstаlnо, аli dа li stе razmisljali o kombinaciji ova dva izuzetna sastojka?

Aloja vera je socna biljka, sto znaci da u listovima ima veliku kolicinu vode, dok je kokosovo ulje cisto ulje, a svi znamo da se voda i ulje mijesaju zajedno. Medjutim moze se koristiti aloja vera gel, a ne aloja vera sok, kao i najbolje kokosovo ulje, tako da takve teksture mogu da se kombinuju. I aloje vera i kokosovo ulje su odlicni za vasu kozu.

 

 Evo nekoliko zdravstvenih koristi od aloje vere:

Aloja vera je popularan prirodni tretman za manje opekotine i opekotine od sunca.

Moze se koristiti za smirivanje iritirane koze i osipa.

Lijeci strije, staracke pjege, akne i oziljke.

Hidrirra i podmladjuje kozu.

 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje se moze koristiti kao prirodni ovlazivac i usporava starenje koze. Posebno je dobro za suhu kozu. Ima antigljivicna i antibakterijska svojstva tako da pomaze kod raznih koznih oboljenja kao sto su ekcem, psorijaza, opekotine od sunca, osip i iritacija koze. Moze se koristiti kao odstranjivac sminke. Ovo ulje je pogodno za masazu. Moze se koristiti kao tretman za sjajnu kosu. Dakle prestanite da koristite komercijalne skupe kreme i napravite svoj prirodni losion u kombinaciji kokosovog ulja i aloje vere.

 

Iscjeljujuci losion

 

Vazno je da koristite cist 100% Aloje vera gel ( ne koristite sok) , kao i kvalitetno organsko kokosovo ulje. Kokosovo ulje kada je u cvrstom obliku, pjenusavo je i lagano, sto ga cini fantasticnim losionom za tijelo. Koza ga brzo upija i potrebna vam je samo mala kolicina za cijelo tijelo. 

Sastojci:

 

 ½ solje organskog extra djevicanskog kokosovog ulja

1/3 cistog aloje vera gela ( koristite cisto organsko i hladno cijedjenu aloja veru)

Nekoliko kapi etericnih ulja po vasem izboru (kao sto je lavanda, jasmin, ruza, vanila.)

 

Priprema:

Pomijesajte kokosovo ulje i aloje veru u posudi ( ne topite kokosovo ulje, jer ce se samo sjediniti ako je kvalitetno). Umutiti smjesu pomoci elektricnog miksera 5 do 10 minuta, dok ne postane svijetla i rastresita smjesa. Nakon toga dodajte tericna ulja. Prebacite smjesu u staklenu posudu i cuvajte na sobnoj temperaturi. Cuvajte u frizideru ako je toplo mjesto u pitanju. Losion ce trajati nekoliko nedjelja. 

 

Kako koristiti losion:

Koristite ga kao bilo koji drugi losion i mazite ga po cijelom tijelu. Ovaj losion je najefikasniji kada se nanosi, dok vam je koza jos vlazna nakon kupanja. Takodje moze da bude dobar odstranjivac sminke.

Biseri Prirodne Kozmetike
http://fitokozmetika.blogger.ba
11/09/2018 21:20