beats by dre cheap

╰⊰✿╰⊰✿╰⊰✿╰⊰✿╰⊰╰⊰✿╰⊰✿╰⊰✿╰⊰✿╰⊰

Prirodne maske od kvasca za njegu kožeMaska od kvasca je u stanju transformirati kožu lica na čudesan način. Možemo je zasluženo nazvati podmlađujućom, a sve zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C, B i PP u kvascu. Ovi vitamini, u kombinaciji s ostalim supstancama (aminokiselinama, enzimima i mineralima), ne samo da čine kožu glatkom i ujednačavaju ten, nego koži daju i finu baršunastost.

Ovaj proizvod možete pronaći u bilo kojoj prodavaonici, a ono što je najbitnije, za pripremu maski koristi se svježi kvasac, suhi – ne odgovara.

 

Maska sa kvascem za čišćenje kože lica.

 

Najjednostavnija, ali vrlo učinkovita maska za čišćenje lica od prištića i mitesera priprema se na sljedeći način: potrebno je rastvoriti manju količinu kvasca u toploj vodi, tako da dobijete homogenu smjesu. Odmah se nanosi na očišćeno lice i ostavlja se na njemu dok se u potpunosti ne osuši. Ispire se prohladnom vodom.

 

Hranjiva maska od kvasca za suhu kožu lica

 

1 čajnu kašičicu meda, 1supenu kašiku brašna dobro izmiješati sa 20 gr kvasca. Razblažiti sa toplim kuhanim mlijekom do ujednačene homogene smjese i nanijeti na lice na 20 minuta. Masku isprati toplom vodom.

 

Maska od kvasca za masnu kožu lica.

 

Za ovu masku biće potreban kefir (ili jogurt) i 20 gr kvasca. Razblažimo masku do konzistencije rijetke vrhnja i nanosimo na očišćeno lice. Nakon 20-ak minuta, maska će se prosušiti. Isperemo lice toplom vodom.

 

Maska od kvasca za normalnu kožu lica.

 

Miješamo 30 gr kvasca sa 2 supene kašike toplog kuhanog mlijeka. Nanosimo na očišćeno lice na 15-ak minuta, ispiremo toplom vodom.

 

Izbjeljujuća maska od kvasca

 

Ova maska, ne samo da dobro izbjeljuje kožu, već je i hrani. Treba uzeti 20 gr kvasca i pomiješati s 2 čajne kašike limunovog soka. Možete koristiti i sok grejpa ili crvene ribizle. Nakon toga, kada ste promješali masku, stavite sud s njom u drugi sud s vrućom vodom na 2-3 minute. Nanosimo masku na lice i vrat na 20 minuta. Potrebno je masku isprati toplom vodom, nakon čega se nanosi hidratantna krema.

Ne treba pretjerivati s maskama. Maska sa kvascem je idealno rješenje za vaše lice, ako je upotrebljavate 1-2 puta sedmično.

 

Biseri Prirodne Kozmetike
http://fitokozmetika.blogger.ba
26/08/2015 12:16